Index of /edu/year/2016/course/exercises/midi

[ICO]NameLast modifiedSizeDescription

[PARENTDIR]Parent Directory   -  

README.html

MIDI Keyboard

Att bygga ett "mjukvaru-piano" eller s.k. MIDI-keyboard med ca 14 tangenter (c1-e2). När man trycker ner en tangent ska det motsvara att trycka ner en tangent på en synth (och låta genom högtalarna).

Delmoment

  1. Spela upp ett MIDI-ljud på datorn mha pygame.midi.Output, i vårt fall räcker det med note_on() och note_off(). Observera att man måste ha valt ett instrument (0 motsvarar piano) och volym, velocity, för att det ska låta något.
    OBS Om pygame.midi.get_default_output_id() returnerar -1 så finns det ingen MIDI ut-enhet på datorn. Den här uppgiften behöver en fungerande MIDI out enhet.
  2. Mappa tangenter på tangentbordet till MIDI-toner så att exempelvis 'q' översätts till 54. Pianots mitten-c representeras av MIDI-tonen 60, ciss av 61 etc. Sätt gärna "vita" och "svarta" tangenter på två olika rader på tangentbordet.
  3. Skapa ett tomt pygame-fönster mha pygame.display. Detta behövs för att pygame ska kunna se tangentbordsnedtryckningarna.
  4. Läs in tangentnedtryckningar med pygame.event i en loop och slå på/av respektive ton. Låt loopen avbrytas vid pygame.QUIT och pygame.K_ESCAPE, så att programmet avslutas.

Utbyggnad

Externa bibliotek

Spelbiblioteket pygame och dess modul pygame.midi: