Kandidatarbetesprocess vid
Data- och Informationsteknik samt
Tillämpad Informationsteknik 16/17

Inlämning av projektförslag

Inlämning av projektförslag sker via systemet Fire:

  1. Gå till Fire.
  2. Registrera ett konto som student (oavsett om du är student, företagsrepresentant, forskare/lärare eller annat).
  3. Skapa en grupp. Få eventuell medförslagslämnare att gå med i samma grupp (enbart relevant för studenter).
  4. Klicka på "Projektförslag". Ladda upp filen med er förslagstext, och klicka på "Submit".

Deadline: 2016-10-03 (23:59)

Mall för projektförslag

Ett projektförslag ska innehålla följande information:

Bakgrund
Beskriv området, "set the scene", och förklara för de studenter som ska välja projektet varför det är relevant. Studenter är mycket mer benägna att välja projekt där de direkt kan se, och relatera till, nyttan av projektet. Detta kan till exempel innebära att projektet löser ett konkret problem som väljande studenter kan relatera till; eller att projektet är relevant för aktiv forskning, och att detta beskrivs tydligt.
Projektbeskrivning
Beskriv det specifika problemet med lagom detaljnivå (se nedan). Om projektet ska resultera i någon form av produkt, beskriv vad som förväntas av denna produkt. Förklara även vilken eller vilka vetenskapliga områden som är relevanta för projektet.
Mer information
En eller flera länkar och referenser till material där intresserade studenter kan lära sig mer om området och vad problemet innebär. Notera att vi inte förväntar oss material som ska användas i projektets utförande - studenterna som utför projektet förväntas göra relevant litteraturinläsning. Detta bör snarare vara länkar till introduktionsmaterial som kan hjälpa presumptiva studenter att förstå projektet och avgöra om det är något de vill välja. YouTube-länkar är (minst) lika värdefulla som länkar till akademiskt material.
Handledare
Den lärare som kommer att handleda projektet, om det blir av (dvs valt av tillräckligt många studenter). Förslag som har en handledare angiven har större chans att bli antagna. För förslag utan angiven handledare kommer vi försöka hitta en, men vi kan inte garantera att vi hittar en.
Särskilda förkunskaper
Ämneskunskap som behövs redan från början för att kunna delta i projektet. Notera att detta inte är något som kollas formellt, utan ska ses som en guide till studenter som funderar på att välja projektet. Projektets handledare kommer att kontrollera när projektet startar att alla deltagare har rimliga förkunskaper för att delta.

Relevanta lärandemål och konsekvenser

Lärandemålen för kandidatarbeteskursen anger (bland annat) följande, relevant för projektförslag:

För kandidatexamen skall studenten

Detta har följande konsekvenser för projektförslag:

Länkar

Presentationen 6/9 och 14/9.
Tidigare projektförslag.