DAT016 och DIT152 - Programmering av inbyggda system

Information om kursen finns dels på denna sida och dels på länkarna till höger.

Onsdag 8 januari

Tentamen 17 december är nu rättad och ni bör få ert resultat någon av de närmsta dagarna. Överlag är det ett gott resultat med fördelningen: Betyg 5=7%, betyg 4 = 31%, betyg 3=26% och 26% är underkända. Granskning kan göras Onsdagen den 22 januari, kl 12.30-13.15 i rum 4128.

Tentamen 13 januari 2014, lösningsförslag Tentamen 17 december, lösningsförslag

Kurslitteratur

  • Vägen till C
  • Bilting/Skansholm. ISBN: 978-91-44-07606-5
    Säljs på Cremona.
  • Arbetsbok för MC12
  • Johansson/Snedsböl. ISBN: 978-91-89280-24-3
    Säljs i E-teknologernas butik DC.
  • Programmering av inbyggda system. Laborationer
    Kan hämtas i E-teknologernas butik DC.
  • Presentationsmaterial från föreläsningar
  • Kan laddas ner från "Veckoplaneringen".
  • Övrigt material på elektronisk form
  • Finns på "Resurssidan".

Undervisningsformer

  • Föreläsningar
  • Vi föreläsningarna sker genomgång av nya moment.
  • Övningar
  • Under övningarna demonstreras vissa givna uppgifter på tavlan (och/eller med simulatorer) i samarbete mellan övningsledaren och klassen.
  • Kodnings och simuleringsövning
  • Under dessa lektionstillfällen arbetar du självständigt med dator. En handledare finns tillgänglig för att hjälpa dig om det behövs. Speciellt bör du använda dessa lektioner till att förbereda dig för laborationer. Observera dock att denna tid är långt ifrån tillräcklig för att utföra alla dina förberedelser.
  • Laborationer
  • Laborationerna börjar direkt i första läsveckan. Du laborerar i grupp tillsammans med en studiekamrat och ni ska utföra 5 obligatoriska laborationer.  Anmäl din laborationsgrupp så snart som möjligt (se "Laborationsregler" nedan).
    OBS! I År har vi av praktiska skäl varit tvungna att flytta om kursinnehållet. Detta innebär att laborationerna 3 och 4 ska göras först och därefter laborationerna 1, 2 och 5.

Schema

Schema för föreläsningar och övningar framgår av veckoplaneringen. Observera att denna för några enstaka tillfällen kan avvika från det som är angivet på TimeEdit. I sådana fall är det veckoplaneringen som gäller. Tider och salar för laborationer finns på TimeEdit.)

Laborationsregler

Anmälan till laborationer sker med hjälp av systemet Fire som man kan nå med hjälp av en vanlig webbläsare. För att anmäla sig går man till Fire-startsidan. (Om du får meddelandet att det uppstått ett problem med webbplatsens säkerhetscertifikat kan du lugnt gå vidare, trots att det inte rekommenderas.)

Anmälan skall göras så som beskrivs i steg 1-3 i Fire - Student Documentation. Laborationerna skall göras i grupper med två personer i varje grupp. Efter att man har registrerat sig (enligt steg 1-2 i anvisningarna) skall man bilda en grupp så som beskrivs i steg 3. Lägg märke till att den första personen i gruppen skapar en ny grupp och att den andra ansluter sig till denna grupp.

Observera att i denna kurs används Fire-systemet endast för anmälningar till laborationer. Man skall alltså INTE skicka in några lösningar till systemet. Markering av utförda laborationer görs av en kursassistent vid laborationstillfället och förs senare in i Fire. Det är däremot möjligt att logga in och se om man blivit godkänd på någon laboration.

Fire-systemet tilldelar er automatiskt ett gruppnummer. Detta nummer kommer att bestämma vid vilken tid ni skall utföra laborationerna. Denna laborationstid gäller därefter under hela läsperioden. För att bestämma tiden räknar man ut resten då gruppnumret divideras med 4. Följande gäller: 
Rest 0: torsdagar 8-12, rest 1: torsdagar 13-17, rest 2: måndagar 8-12 och rest 3: tisdagar 8-12. För att få en tid måste man alltså ha anmält sin grupp via Fire före det första laborationstillfället torsdagen den 31/10

Till varje laboration finns obligatoriska förberedelser som du ska redovisa före laborationstillfället. Du och din labkompis förväntas förbereda er tillsammans. OBS! Om du av någon anledning inte kan komma till ett laborationstillfälle så skall du så fort som möjligt meddela labansvarig detta så att ni tillsammans kan hitta en ersättningstid.

Examination

Kursen avslutas med skriftlig tentamen. Då testas dina kunskaper mot de uppställda målen. För slutbetyg krävs att tentamen och laborationer skall vara godkända. Slutbetyg = tentamensbetyg. Betygsskalan är underkänd, 3, 4 och 5.

Lärare

Roger Johansson, tel 772 57 29, roger(at)chalmers.se
Jan Skansholm, tel 772 10 12, skansholm(at)chalmers.se
Viktor Kämpe, kampe(at)chalmers.se, övningar
Johan Olofsson, johaolof(at)gmail.com, laborationsansvarig

Template design by Arcsin