INTERACTION DESIGN : METHODS [idm] 2005
ID|C |:| MDI / Interaktionsdesign
:.:..................................::::.........:....:......:.:::.:.......................:::....:::::::.::..:::::::::...::..INFO.::.... .      ..:.
...:..project 1
...:..project 2
...:..to discuss
...:..hemtenta
LITERATURE...:::...:.::..
SCHEDULE..::..... . ::  ....:
...:..schedule IDM + UC


G A M M A L    I N F O

Feedback projekt 2 - onsdag 14 dec
Så här gör vi... kom förbi PgDn och få feedback på ert projekt av mig och Eva imorgon eftermiddag. Ni kan hämta ett papper med era poäng på efter 13.00 och skriva upp er på tider för feedback på fönstret till PgDn om ni vill veta mer än bara poängen. Om ni inte är på it-universitetet imorgon kan ni få era poäng skickade per e-post, skicka i så fall ett mail till Hanna.
     Hanna 13 dec

HEMTENTAN
Har ni några frågor redan angående hemtentan så passa på att fråga mig på tisdag (6 dec) då jag är på it-universitetet efter kl 10.

ONSDAG 7 dec
På onsdag är det dags för den sista metodikdagen. Det blir föreläsning och övning både på för- och eftermiddagen med Johan Redström med temat 'tänk om'. Handlar om att både tänka OM och att TÄNKA om, dvs hur man förhåller sig till de begrepp som vägleder designarbetet och var eventuella innovationer verkar ta plats.

Alla inlämningar för projekt 2 inne!
Alla era process- och metodreflektioner har kommit in (för att göra era webbinlämningar sällskap).

   Hanna 3 dec.

ONSDAG 30 NOV
På förmiddagen 10.00 till 12.00 är det artikelseminarie och på eftermiddagen kommer Lars och Lena hit från Textilhögskolan i Borås för att hålla i eftermiddagens metodövning som tar upp motexempel och interaktionsstil.

PROCESS- och METODREFLEKTION in fre 2 dec
Era process- och metodreflekektioner ska in på fredag den 2 dec som en textfil (gärna med bilder också). För mer info se projekt 2.

INTERAKTIV SKISS in på mån 21 nov
På måndag ska ni ju lämna in er interaktiva skiss, ungefär 90% klar står det i uppgiften. Det kan vara rätt svårt att veta vad som är 90% av en interaktiv skiss. Men det ni ska skicka in är helt enkelt något som redan då ger en aning om vad för typ av designförslag ni har. (Planera det så att ni kan skicka in det ni har då, inte behöver göra två olika versioner för måndagen och torsdagen.) Inlämning sker genom att ni zippar era filer och lägger upp den zippade filen någonstans och skickar en länk dit i ett mail till Hanna och till Johan och Kristoffer. Skriv idm som subject för mailet. Deras mailadresser har ni fått i ett mail tidigare.

REDOVISNINGEN tors 24 nov på TORG 3
Redovisningarna är på Torg 3. Ni kommer ha 25 minuter på er per grupp, det är inklusive tid för frågor. Håll tiderna. Redovisningarna sker i halvklass dvs 4 grupper på förmiddagen och 5 på eftermiddagen, och man behöver bara vara med på den fm/em man själv presenterar på, men man får såklart vara med på båda.

10.00-10.25 grupp 8
10.25-10.50 grupp 9
11.05-11.30 grupp 6
11.30-11.55 grupp 7

13.00-13.25 grupp 2
13.25-13.50 grupp 3
13.50-14.15 grupp 1
14.30-14.55 grupp 4
14.55-15.20 grupp 5

Den interaktiva skissen är något ni under själva presentationen visar upp och pratar kring. Ni ska även ha med och kunna visa upp er designprocessdagbok. Ni ska nämligen förutom att presentera ert designförslag även kommentera er designprocess.

(Självklart kan ni komplettera er redovisning med övrigt material ni har, utöver den interaktiva skissen alltså.)

WEBB + INTERAKTIV SKISS in på tors 24 nov
Samma dag har ni inlämning av ert designförslag. Den presentationen ska förutom er interaktiva skiss (kan antingen vara integrerad i er webb eller ligga som en fil man får ladda ner) förklara ert designförslag mer ingående. För mer info angående inlämningen av detta se projekt 2. Er webb och interaktiva skiss kommer sedan läggas upp här.

Ni ska ju kommentera er designprocess på er muntliga redovisning men det ni lämnar in på torsdagen den 24 nov behöver inte ta upp er designprocess.

PROCESS- och METODREFLEKTION in fre 2 dec
Era process- och metodreflekektioner ska nämligen in fredagen den 2 dec som en textfil (gärna med bilder också). För mer info se projekt 2.

    Hanna

ONSDAG 16 nov
På artikelseminariet kommer ni delas in i mindre grupper där vi diskuterar artiklarna utifrån era insända frågor, det kommer alltså inte ske några presentationer av artiklarna.

På eftermiddagen är det handledning, precis som förra onsdagen, tider finns att skriva upp er på på PgDn.
    Hanna

Schema för både IDM och UC
Sådär, nu finns det ett färgkodat kombinerat schema för er som läser både metodiken och ubiquitous computing.

(Er klasslista är lite uppdaterad också.)

ONSDAG 9 nov
Föreläsning om designprocessen, om divergens, transformation och konvergens, och om olika sett att betrakta designern på.

På eftermiddagen handledning, skriv upp er på 20 minuter på fönstret till PgDn för att stämma av med mig. Bortsett ifrån det så kommer Eva och Ulrika finnas tillgängliga för alla i studiorna mellan 13-15.

TORSDAG 10 nov
Jag kommer vara ute på it-universitetet på torsdag 13-15, tillgänglig för handledning.

   .Hanna

ONSDAG 2 nov 9.15-17.00
Onsdagen blir en heldag med era redovisningar på förmiddagen, se nedan. På eftermiddagen kl 13 är det gästföreläsning om hur designprocessen ser ut för interaktionsdesigners på Sony Ericsson med Kristoffer och Johan. Därefter är det introduktion till projekt 2. Se schemat.

FREDAG 4 nov 9.00-12.00         [Sal: Erik Stemme]
På fredag kommer bl a Erik från idékonsultföretaget Realize för en gästföreläsning och övning om kreativitet och affärskreativitet. Då får ni gå igenom faserna i idéprocessen, såsom de ser den. OBS! salen är Erik Stemme.

PROJEKT 1 - redovisning på onsdag
Redovisningar i studiorna. Ni har 14 min per grupp inklusive tid för frågor. (Håll tiden!)
9.15 grupp 1 || 9.30 grupp 2 || 9.45 grupp 3 || 10.00 grupp 4 || 10.15 grupp 5
10.45 grupp 6 || 11.00 grupp 7 || 11.15 grupp 8 || 11.30 grupp 9

Er bild
Ett podium står nu uppställt i en av studiorna (Quark). Placera vad ni vill där för att kommunicera ert designförslag, kliv upp på pallen och ta ett kort som ni skickar in på onsdag (2 nov).

Mer info om projekt 1.

Färgskrivare
När det gäller färgskrivare så står det en längst ner i Quark brevid en stationär (och så finns det ytterligare en i PgDn).

  Hanna