Kursen innehåller 4 laborationer. Alla är inte tillgängliga än.

Laborationerna ska utföras i grupper med två studenter och lämnas in via fire.

Kursens fire-instans

Laboration Första inlämning senast Sista inlämning senast
1 : Sortering 27/1 10/2
2 : Rationella tal 6/2 20/2
3 : Labb 3 20/2 6/3
4 : Digitala kretsar 3/3 17/3

Varje laboration har ett först och ett sista inlämningsdatum. Senast första deadline måste man lämna in första gången. Vid retur har man tid t o m sista deadline att skicka in en version som godkänds. Målet är att en inlämning ska bli rättad inom tre arbetsdagar (lördag och söndag exkluderat). Annat än detta finns ingen skarp gräns för hur många gånger man får lämna in en laboration. Skulle rättningen ta längre tid kan man ha rätt till förlängd sista deadline. Regeln för hur snabbt rättningen ska gå gäller inte före laborationens första deadline och inte efter läsvecka 8.

Varje vecka är det två labbhandledningspass på 4 timmar var. Vid varje tillfälle finns det två salar och oftast två handledare. Vi har en elektronisk kö för dem som vill ställa frågor: www.waglys.com/h9GVAh

För alla laborationer gäller att den inlämnade koden ska följa god programmeringsstil. Detta innebär att koden ska vara:

Kommunicera gärna mellan grupperna, men konstruera er egen lösning. Plagiat ses som fusk och kan leda till avstängning.

Vid laborationshandledningen kommer det oftast finnas två handledare, men en vid de tider vi bedömer att närvaron inte kommer vara så stor. Så det kan vara lönt att titta efter handledare i det andra rummet om ni inte ser någon.

Använd gärna en IDE när ni jobbar med laborationerna. Den IDE som handledarna säkrast kommer kunna svara på frågor om är eclipse.