Laborationer

Allmän information

Under kursen kommer ni att genomföra tree olika laborationer. De första två är av programmeringskaraktär, och redovisas muntligen under laborationspassen. I den tredje labben ska ni göra en analys (och lämna in denna skriftligen via Fire) och refactoring av kod från lab 1 (och redovisas muntligen under laborationspassen).

Instruktioner

Labbkriterier

Redovisning

Gruppen gör detta samtidigt men ni testas individuellt, dvs. alla tre i gruppen kommer ställas frågor var och en för sig. Detta för att undvika grupper där en medlem inte arbetar eller hamnar efter. Så se till att ni hänger med i laborationen, fråga om hjälp ifall ni fastnar.

Handledning

Laborationshandledning ges på tisdagar 08:00-09:45, torsdagar 08:00-09:45 och torsdagar 13:15-17:00, kolla TimeEdit med jämna mellanrum för eventuella ändringar av tid. Laborationerna kommer att vara i olika datasalar (SB-D209, SB-D409, ED3582), återigen kolla TimeEdit för vilken labbsal det gäller. Ni avgör själva på vilka handledda laborationspass ni går, men börja i tid!

Förbered er innan ni går på handledningspassen genom att noga läsa igenom laborationsuppgifterna. Detta spar tid för er själva och minskar arbetsbördan för handledarna. Vi använder en webbaserad system för att ha koll på vem som behöver hjälp. Om du vill ha hjälp av en handledare, då kan du lägga till ditt namn och sal här.

Laboration 1

Att använda ett ramverk för Snake, Tetris och liknande.

Laboration 2

Geometriska former.

Laboration 3

Analys och refaktorering av spelramverket


Menu